Oktan Fritid AS
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Vi får mange spørsmål ang den nye bensinen

vi får mange spørsmål ang den nye bensinen, Sandefjord Maritim har laget et knakende godt og oversiktlig innlegg om den nye E10 bensin som vi stiller oss bak! 

Frem til nå har de fleste kjørt med 95 blyfri på båten sin, da det ikke har vært annet å tilby på marinaene. Denne har hatt 5% ethanol i seg. Og det har vi kjørt med i mange år nå.

Og nei, 5% ethanol har ikke vært uproblematisk, det har ødelagt mange forgassere, og div fuel system.
Men nå som vi får 10% ethanol i 95 blyfri, så vil vi se flere problemer.

Mange motorer er E10 godkjent, dvs at de tåler 10% ethanol. Men det betyr ikke at ingenting vil gå stykker for det. Det er en merkelig godkjenning da vi ser at selv E10 godkjente motorer ikke har tålt 5% ethanol som var i 95 blyfri.

Så tenker mange at 98 blyfri koster mere pr liter.
- Ja det gjør den.

Men nå som det er 10% ethanol i 95 blyfri så blir vi litt lurt.

Når en motor skal hente effekt ut av sprit så må motoren ha mere bensin, så det vil i prinsippet si, med 95 blyfri bruker motoren din mere bensin for å oppnå samme effekt som den er ment til å gi, eller at du mister effekt.

Med 98 blyfri bruker du mindre bensin da den er lettere antennelig og gir mer effekt sammenlignet med 95 blyfri med ethanol.

Så har sikkert mange sett at 98 blyfri er merket E5 på bensinstasjonene. Dette er kun for Eu regelverk, det er ikke noe som heter E0. MEN! Dvs at ingen trenger å si i fra når 98 blyfri får ethanol i seg, dette da satt på spissen siden den allerede er merket 😮‍💨🙈

Har du spørsmål om hvilke motorer fra Mercury du burdę ta en sjekk og forhåndsregler på, ta kontakt med oss.

Ulempene med ethanol:💀

1. Den trekker til seg fuktighet, masse kondens i tankene. Veldig viktig med vannutskiller filter og at dette sjekkes/tømmes 2-3 ganger i løpet av sesongen.

2. Den lager et meget sterkt belegg i forgasser og tetter dyser og kanaler. De fleste er bare å kaste om forgasser ikke blir drenert før motor settes bort.

3. Slanger blir myke, og uttørket av ethanolen, de som ikke tåler dette blir som tyggegummi. Flere E10 godkjente motorer har hatt slanger i forbindelse med fuel system som ikke har tålt E5.

4. Slanger/motorer som ikke tåler dette er en tikkende brannbombe.

Mercury båtmotor |Oktan Fritid, båtforhandler Bodø

Tilbake

Trykk ENTER for å søke